Kids

Schoolverlaters A

Welkom op de pagina van schoolverlaters A!

 

BERICHTEN

07 mrt 2019 - Groep SVA naar de Gevangenpoort
Groep SVA is naar het museum de Gevangenpoort geweest. Hier hebben we gezien en beleefd hoe de mensen vroeger werden opgesloten, berecht en gestraft. In welke cellen zaten zij vast? Was er verschil tussen arme en rijke gevangenen? Waar kregen zij hun straf te horen? En welke straffen werden er gegeven? We hebben ook de martel- en strafwerktuigen gezien. Het was een hele leerzame ervaring. Om nog meer foto's van dit uitstapje te bekijken kun je op de pagina van groep SVA kijken.

Met dank aan Hind voor de mooie foto's


23 jan 2019 - Op bezoek bij het Zuid-West college
Preview foto We zijn vandaag op bezoek geweest bij het Zuid-West college. We hebben verschillende vakken mogen volgen, zoals ICT, fitness, economie en welzijn.

 

Open dagen Zuid-West college:
Vrijdag 25 januari 2019                 van 16.00 tot 20.00 uur

Zaterdag 26 januari 2019              van 10.00 tot 13.00 uur


22 jan 2019 - Sneeuw
Preview foto In de sneeuw zijn wij vandaag naar het Voortgezet Onderwijs geweest. Wat een mooie winterwandeling hebben we met elkaar mogen maken. Het was wel fijn om even op te warmen in de tram. 

 

 


21 jan 2019 - Informatieavond voortgezet onderwijs
Preview foto Donderdag (24-01-19) is de informatieavond over het Voortgezet Onderwijs. Er komt iemand van het Stanislascollege vertellen over het praktijk onderwijs en er komt iemand van het Zuidwestcollege vertellen over het VMBO. 

 

De informatieavond start om 19:00 uur. U bent van harte welkom vanaf 18:45. Er staat dan koffie en thee voor u klaar. 

 

Tot donderdag!


16 jan 2019 - Rekencircuit
Preview foto Vandaag hebben we een rekencircuit gedaan in onze eigen klas. Vanwege de Cito toetsen ging het groepsdoorbroken rekenen niet door. We hebben een circuit gedaan met als doel het vlot uitrekenen van de keersommen. We hebben dit onder andere geoefend door het gooien van pittenzakjes op de goede antwoorden, het flitsen van keersommen terwijl wij skippyballen en het spelen van een kaartspel met keersommen. Het was een les waarin we bewegen en leren hadden gecombineerd. 

 


15 jan 2019 - Schoolbezoek bij het Stanislas college
Preview foto Vandaag zijn wij op schoolbezoek geweest bij het Stanislas college voor praktijk onderwijs. We hebben verschillende lessen mogen volgen zoals koken, ICT les, techniek en dier/groen. We hebben ook gekeken bij een nieuwe afdeling waar het Stanislas onder andere fietsen repareert, een winkel heeft en een productie afdeling. We zijn erg enthousiast terug gekomen van dit schoolbezoek. De open dagen zijn op zaterdag 26 januari 2019 en zaterdag 2 februari 2019 van 10.00-13.00 uur. 

  •  

05 dec 2018 - Sinterklaas
Preview foto Vandaag hebben wij Sinterklaas gevierd in de klas. We hebben lootjes getrokken en voor elkaar een cadeautje gekocht en een fop cadeautje ingepakt van thuis. Dit was erg grappig en eigenlijk vonden we de fop cadeautjes nog het leukste! 

 

 


21 nov 2018 - PBS beloning
Preview foto Op Woensdag 14 november hebben wij de PBS beloning gehaald. We hebben heerlijke pizza gemaakt en gegeten. 

21 nov 2018 - Nationaal schoolontbijt
Preview foto Op woensdag 7 november hebben wij mogen genieten van een heerlijk schoolontbijt. We hebben geleerd over gezond brood beleg en het belang van iedere dag ontbijten. Daarnaast hebben we mogen genieten van lekkere komkommers en appels. 

21 nov 2018 - Bestorming
Preview foto Op 20 september hebben wij een bestorming gehad op school. We hebben een workshop gekregen over de cello en zijn in de classic express geweest. Het was een gave ervaringen en we zijn onder de indruk geraakt van de mooie klassieke muziek. 

12 okt 2018 - PBS school
Wij vieren dat we de 1e PBS-gecertificeerde school in Zuid-Holland zijn!


02 okt 2018 - Welkom

Welkom op de pagina van de groep Schoolverlaters A!

 

De groep SVA bestaat uit 16 leerlingen. De groep SVA heeft dit jaar een meester en een juf. Meester Abdoel, staat maandag t/m vrijdag voor de groep. Juf Ilse is regelmatig in de groep te vinden. Meester Abdoel en juf Ilse hebben heel veel zin in dit schooljaar! Het wordt een leuk en spannend jaar met het uitzicht op het voortgezet onderwijs.


´╗┐