Kids

Schoolverlaters B

Welkom op de groepspagina van de Schoolverlaters B. 

BERICHTEN

24 mrt 2019 - Bezoek aan museum '40-'45
Preview foto De Tweede Wereldoorlog 

 

Vandaag hebben wij een bezoek gebracht aan museum '40-'45 te Rotterdam. Wij zijn daar met de bus naartoe gegaan. In het museum hebben we een interessante les gevolgd. We moesten samenwerken, we werkten met digitale middelen zoals een laptop, hebben verhalen gehoord van vroeger, oude spullen gezien die de verzamelaar van het museum jarenlang heeft bewaard en nog veel meer. Na het bezoek zijn we naar de Mc Donalds geweest en hebben daar lekker gesmuld. Het was een leuke dag!

 


14 mrt 2019 - Naar de Gevangenpoort
Preview foto SVB zoekt de geschiedenis op over straffen van vroeger!

 

Vandaag hebben wij een bezoek gebracht aan de Gevangenpoort in het centrum van Den Haag. Het museum is een heel oud gebouw wat vroeger gebruikt werd als "uit zit plek" voor gevangenen die hun straf moesten afwachten. Voorafgaande het bezoek heeft juf Rajshrie d.m.v foto's , filmpjes en verhalen de klas voorbereid op het bezoek. In het museum hebben we verschillende soorten cellen gezien, martelmiddelen gezien, te horen gekregen wie de gebroeders De Witt waren, wat voor soort straffen er vroeger waren en nog veel meer. We hebben veel gezien, veel vragen gesteld en daarmee veel geleerd.


18 feb 2019 - Voorlezen aan OBA
Preview foto Elkaar helpen 

 

Vandaag is groep SVB begonnen met voorlezen aan groep OBA. Elke leerling is gekoppeld aan een maatje. De helft van de leerlingen leest bij juf Claudia en de helft bij juf Rajshrie. Er wordt een kwartiertje voorgelezen uit een prentenboek. Ook wordt aandacht besteed aan de plaatjes en proberen de leerlingen van SVB op deze manier tot een gesprek te komen met de leerlingen van OBA. Juf Claudia en juf Rajshrie zien dat er met enthousiasme en plezier wordt samengewerkt. We zijn trots op de leerlingen!


16 feb 2019 - Hoera!
Preview foto Juf Rajshrie is jarig!

 

Ondanks juf Rajshrie de hele week ziek was en daardoor haar verjaardag niet heeft kunnen vieren met haar leerlingen, zijn de leerlingen haar verjaardag niet vergeten!

Samen met juf Dunja hebben ze juf Rajshrie flink verrast met hele lieve foto's. Juf Rajshrie voelde zich er meteen een stuk beter en vrolijker door. Wat boft ze toch met SVB!


05 feb 2019 - Bibliotheekles
Preview foto Voorlezen

 

Vandaag hebben de schoolverlaters een bibliotheek les gehad van juffrouw Roos. De les stond in het teken van voorlezen. De schoolverlaters gaan volgende week namelijk voorlezen aan de onderbouwgroepen. Spannend! De kinderen hebben er zin in!


23 jan 2019 - De schoolverlaters bezoeken scholen!
Preview foto Bezoek aan het Zuid-West college!

 

Vandaag hebben de schoolverlaters een bezoek gebracht aan het Zuid-West college te Den Haag. Wij zijn daar hartelijk ontvangen en hebben verschillende lessen mogen volgen. Wij hebben ICT-les gevolgd, een les van het vak Zorg en Welzijn, een les beweging en een les communicatie. Wat heel gaaf was, was het zien van de 3D -printer die schaakstukken aan het printen was. De kinderen hadden het er erg naar hun zin.


21 jan 2019 - Informatieavond voortgezet onderwijs
Preview foto Donderdag (24-01-19) is de informatieavond over het Voortgezet Onderwijs. Er komt iemand van het Stanislascollege vertellen over het praktijk onderwijs en er komt iemand van het Zuidwestcollege vertellen over het VMBO. 

 

De informatieavond start om 19:00 uur. U bent van harte welkom vanaf 18:45. Er staat dan koffie en thee voor u klaar. 

 

Tot donderdag!


15 jan 2019 - De schoolverlaters bezoeken scholen!
Preview foto Bezoek aan het Stanislas college!

 

Vandaag hebben wij een bezoek gebracht aan het Stanislas college te Rijswijk. Wij zijn hier met de bus heen gegaan. Het was een leuk bezoek. We hebben verschillende lessen gevolgd zoals techniekles en ICT - les. De kinderen hebben een leuke tas meegekregen als herinnering aan het bezoek.


28 dec 2018 - Kerstontbijt
Preview foto Genieten van een heerlijk ontbijt!

 

De schoolverlaters van SV-B hebben genoten van hun laatste schooldag van dit jaar. Vandaag hebben we niet gewerkt maar hebben we heerlijk samen ontbeten, bingo en andere spelletjes gespeeld en samen met groep SV-A film gekeken. Het was een gezellige dag. Nu twee weken bijkomen. Vakantie, YES!


11 dec 2018 - Adviesgesprekken
Belangrijk!

 

Beste ouders/verzorgers van SV-B,

 

Op woensdag 19 december vinden de adviesgesprekken plaats. Tijdens dit gesprek wordt verteld hoe uw kind de cito toetsen heeft gemaakt en welk advies daaruit naar voren is gekomen. U krijgt vandaag de brief mee met daarop de tijd waarop ik u verwacht. Wilt u ervoor zorgen dat u het strookje uiterlijk vrijdag 14 december ingevuld mee terug stuurt met uw kind naar school? Dank u wel!

 


10 dec 2018 - Gezellig!
Preview foto Spelletjes!

 

In onze groep besteden we graag tijd aan het spelen van gezelschapsspellen. Het spelen vergt een goede samenwerking. Een goede samenwerking omvat weer een duidelijke communicatie, omgaan met winnen en verliezen en nog veel meer. Naast het leren uit boeken is leren door spel ook iets wat wij in groep SVB belangrijk vinden.


05 dec 2018 - Sinterklaas
Preview foto Sinterklaas viering

 

Wij hebben genoten van de sinterklaas viering! Zowel de juffen als de leerlingen zijn blij verrast met mooie gedichten en leuke cadeautjes.


23 nov 2018 - Cadeautje kopen voor 5 december
De onderstaande brief is vrijdag 23 november aan uw kind meegegeven.

 

Den Haag,  23-11-2018

Cadeautje kopen

 

Beste ouders/verzorgers,

 

Vandaag heeft uw kind €10,00 van school gekregen. Dit geld is bedoeld om een cadeautje te kopen. Uw kind moet de bon van het cadeautje weer inleveren op school. Probeer de €10,00 euro op te maken. Heeft u iets over, lever dit dan met de bon in bij school.


Wilt u op het verlanglijstje kijken wat de klasgenoot van uw kind wilt hebben? U kunt ook kijken bij de Intertoys, Hema, Action, Blokker, Zeeman, Bigbazar en Bol.com.

Wilt u alstublieft geen snoep kopen, dit krijgen de kinderen van school.  

 

De leerlingen van groep SVB hebben ervoor gekozen om dit jaar geen surprise te maken. Zij moeten wel een gedicht schrijven voor degene voor wie zij een cadeautje kopen. Dit gedicht kan geplakt worden op het cadeau.

Heeft u nog vragen? U kunt altijd voor of na schooltijd langskomen.

 

Met vriendelijke groet,

Juf Rajshrie & juf Dunja

Groep SVB


09 nov 2018 - Cito toetsen
Preview foto Cito toetsen

 

Beste ouders/verzorgers,

Zoals u op de informatie avond heeft gehoord beginnen volgende week de Cito toetsen. Door middel van deze brief willen wij u op de hoogte stellen op welke dagen uw kind een (deel van een) toets heeft. Op deze manier kunt u extra letten op het op tijd naar bed gaan en goed ontbijten voor het naar school gaan. Het is erg belangrijk dat uw kind uitgerust en goed ontbeten naar school komt.

 

Maandag 12 november: Cito rekenen deel 1

Woensdag 14 november: Cito rekenen deel 2

Donderdag 15 november: Cito rekenen deel 3

Vrijdag 16 november: Cito begrijpend lezen deel 1

Maandag 19 november: Cito begrijpend lezen deel 2

Woensdag 21 november: Cito begrijpend lezen deel 3

Donderdag 22 november: AVI- toets

Donderdag 29 november: DMT – toets

 

De spelling toetsen worden nog ingepland. Hier is nog geen datum over bekend.

Mocht u n.a.v. deze brief nog vragen hebben, dan zijn wij bereikbaar op het telefoonnummer van school. U bent ook van harte welkom na schooltijd, maar vanwege vergaderingen e.d. hebben wij soms na schooltijd geen tijd.

 

 


05 nov 2018 - Coöperatieve werkvormen
Preview foto Samenwerken

 

In onze klas werken we regelmatig samen door middel van cooperatieve werkvormen. Dit betekent dat je dan in een groepje samenwerkt aan een opdracht. De werkvorm van deze les: de placemat. Deze werkvorm is gebruikt bij een les van de Vreedzame School die ging over pesten en cyberpesten.


01 nov 2018 - Nieuwsbegrip (begrijpend lezen)
Preview foto Nieuwsbegrip!

 

Deze week staat de strategie ''vragen stellen'' centraal. In plaats van de opdracht te maken in onze stencil hebben wij de opdracht in groepjes gemaakt. Hoe wij dat hebben gedaan??

 

Iedere leerling kreeg een gekleurde post-it.Hierna moesten de leerlingen met dezelfde kleur post-it elkaar opzoeken en tada.. 4 groepjes van 4 leerlingen.

 

Elk groepje kreeg 15 minuten de tijd om over elk kopje een vraag op te schrijven op de post-it. Ook het antwoord moesten ze erbij schrijven. Na de 15 minuten heeft de juf alle vragen en antwoorden verzameld en hebben wij een quiz gehouden over de vragen. Groepje Blauw heeft de meeste vragen weten te beantwoorden!

 

Op deze leuke manier hebben de leerlingen de tekst beter weten te begrijpen. Ze vonden het erg leuk en kunnen niet wachten tot de volgende keer wanneer we dit weer zullen doen!


31 okt 2018 - SO naar SVB!
Preview foto SHOUT OUT NAAR SVB!

 

Dit bericht is speciaal voor al mijn kanjers van groep SVB!

 

''Wat hebben jullie gisteren, op woensdag 31 oktober, onwijs goed jullie best gedaan op de intelligentietoets! Twee uur lang hebben jullie geconcentreerd aan verschillende opdrachtjes gewerkt. De juf is super trots op jullie!''

 

 


12 okt 2018 - PBS school
Wij vieren dat we de 1e PBS-gecertificeerde school in Zuid-Holland zijn!


09 okt 2018 - Leren door te doen!
Preview foto In onze klas leren we niet alleen uit boeken!

 

In de groep SVB leren we niet alleen vanuit onze schoolboeken maar leren we ook veel door te doen. Regelmatig gaan wij het internet op, werken we met de snappet en doen we doe-opdrachten waarbij je je handen gebruikt om iets te leren.

 

Juf Rajshrie heeft les gegeven over hoe papier wordt gemaakt. Als leuke afsluiter van de les mochten de leerlingen zelf aan de slag gaan met papier maken. Wij zijn heel trots op het resultaat!


02 okt 2018 - Beloning!
Preview foto Wij hebben de beloning verdiend!

 

Wij hebben met goed gedrag genoeg pbs bandjes verdiend en ons doel behaald! Ons doel was: bij 500 pbs bandjes gaan wij film kijken en mogen we er iets lekkers bij eten. Wij hebben genoten van de film en het lekkers!


02 okt 2018 - Wanneer het lekker weer is,,
Preview foto Buiten les

Beste ouders / verzorgers,

Soms doen de kinderen onwijs hun best en dan wil de juf ze belonen door buiten les te geven. De kinderen hebben op het Hanneman plantsoen een DVS (De Vreedzame School) les gekregen. Een onderdeel van deze les was de activiteit krantenmep. Wat hebben de kinderen genoten van deze les!


25 sep 2018 - Met materiaal werken
Preview foto De rekenles

Beste ouders / verzorgers,

Ik zie vooral tijdens de rekenlessen dat de leerlingen heel enthousiast en meer betrokken zijn wanneer zij samen mogen werken en materialen mogen werken. Dit was zo'n rekenles. De leerlingen hadden de volgende materialen gekregen: getallenkaartjes, touw, lijm en scharen. De opdracht was om in tweetallen een getallenlijn te maken waarbij de getallenkaartjes in de juiste volgorde moesten staan. Het resultaat mocht er zijn!


17 sep 2018 - LKP Spel
Preview foto Wij genieten van LKP Spel!

 

Tijdens de LKP Spel lessen van juf Eveline leren de leerlingen heel veel. Zij leren o.a. hoe je op een fijne manier kan samenwerken met een ander. Tijdens deze les mochten de leerlingen samen mooie dingen in elkaar zetten. Een van de mooie creaties was het werk van Rafi en Vivek. Wat hebben zij keihard hun best gedaan! Wauw!


06 sep 2018 - Kennismakingsgesprekken/OPP gesprekken
Preview foto Kennismakingsgesprekken/OPP gesprekken voor de ouders en het kind

Beste ouders / verzorgers,

Vandaag heeft uw kind brieven meegekregen over de kennismakingsgesprekken die binnenkort plaats zullen vinden. Het is erg belangrijk dat u naar de afspraak komt. Mocht de datum die op de brief staat u niet uitkomen, graag een belletje naar school voor het maken van een nieuwe afspraak. Tijdens het gesprek zien wij elkaar wat erg fijn is voor het contact dit schooljaar. Daarnaast zullen wij het hebben over het OPP van juni (voor de zomervakantie).


06 sep 2018 - Informatie avond
Preview foto Informatieavond voor de schoolverlaters

 

Beste ouders / verzorgers van groep SVB,

Op dinsdag 11 september vindt op school de informatie avond plaats met het onderwerp: het voortgezet onderwijs. De inloop is om 18:45 uur. De bijeenkomst begint om 19:00 uur en zal duren tot 20:00 uur. Op deze avond krijgt u van de intern begeleider Thalia Zwetsloot belangrijke informatie over hoe dit schooljaar voor uw kind zal verlopen. Wij hopen dat u allen samen met uw kind aanwezig bent op deze avond. Vergeet niet om het strookje mee terug te sturen naar school als u dat nog niet gedaan heeft.


06 sep 2018 - Welkom
Preview foto Welkom op de pagina van de groep Schoolverlaters B!

 

De groep SVB bestaat uit 16 leerlingen. De groep SVB heeft dit jaar 2 juffen. Juf Rajshrie, die staat maandag t/m vrijdag voor de groep. En juf Dunja, die staat samen met juf Rajshrie op de donderdag en de vrijdag voor de groep. Juf Rajshrie en juf Dunja hebben heel veel zin in dit schooljaar! Het wordt een leuk en spannend jaar met het uitzicht op het voortgezet onderwijs.