Kids

Schoolverlaters B

Welkom op de groepspagina van de Schoolverlaters B. 

BERICHTEN

23 nov 2018 - Cadeautje kopen voor 5 december
De onderstaande brief is vrijdag 23 november aan uw kind meegegeven.

 

Den Haag,  23-11-2018

Cadeautje kopen

 

Beste ouders/verzorgers,

 

Vandaag heeft uw kind €10,00 van school gekregen. Dit geld is bedoeld om een cadeautje te kopen. Uw kind moet de bon van het cadeautje weer inleveren op school. Probeer de €10,00 euro op te maken. Heeft u iets over, lever dit dan met de bon in bij school.


Wilt u op het verlanglijstje kijken wat de klasgenoot van uw kind wilt hebben? U kunt ook kijken bij de Intertoys, Hema, Action, Blokker, Zeeman, Bigbazar en Bol.com.

Wilt u alstublieft geen snoep kopen, dit krijgen de kinderen van school.  

 

De leerlingen van groep SVB hebben ervoor gekozen om dit jaar geen surprise te maken. Zij moeten wel een gedicht schrijven voor degene voor wie zij een cadeautje kopen. Dit gedicht kan geplakt worden op het cadeau.

Heeft u nog vragen? U kunt altijd voor of na schooltijd langskomen.

 

Met vriendelijke groet,

Juf Rajshrie & juf Dunja

Groep SVB


09 nov 2018 - Cito toetsen
Preview foto Cito toetsen

 

Beste ouders/verzorgers,

Zoals u op de informatie avond heeft gehoord beginnen volgende week de Cito toetsen. Door middel van deze brief willen wij u op de hoogte stellen op welke dagen uw kind een (deel van een) toets heeft. Op deze manier kunt u extra letten op het op tijd naar bed gaan en goed ontbijten voor het naar school gaan. Het is erg belangrijk dat uw kind uitgerust en goed ontbeten naar school komt.

 

Maandag 12 november: Cito rekenen deel 1

Woensdag 14 november: Cito rekenen deel 2

Donderdag 15 november: Cito rekenen deel 3

Vrijdag 16 november: Cito begrijpend lezen deel 1

Maandag 19 november: Cito begrijpend lezen deel 2

Woensdag 21 november: Cito begrijpend lezen deel 3

Donderdag 22 november: AVI- toets

Donderdag 29 november: DMT – toets

 

De spelling toetsen worden nog ingepland. Hier is nog geen datum over bekend.

Mocht u n.a.v. deze brief nog vragen hebben, dan zijn wij bereikbaar op het telefoonnummer van school. U bent ook van harte welkom na schooltijd, maar vanwege vergaderingen e.d. hebben wij soms na schooltijd geen tijd.

 

 


05 nov 2018 - Coöperatieve werkvormen
Preview foto Samenwerken

 

In onze klas werken we regelmatig samen door middel van cooperatieve werkvormen. Dit betekent dat je dan in een groepje samenwerkt aan een opdracht. De werkvorm van deze les: de placemat. Deze werkvorm is gebruikt bij een les van de Vreedzame School die ging over pesten en cyberpesten.


01 nov 2018 - Nieuwsbegrip (begrijpend lezen)
Preview foto Nieuwsbegrip!

 

Deze week staat de strategie ''vragen stellen'' centraal. In plaats van de opdracht te maken in onze stencil hebben wij de opdracht in groepjes gemaakt. Hoe wij dat hebben gedaan??

 

Iedere leerling kreeg een gekleurde post-it.Hierna moesten de leerlingen met dezelfde kleur post-it elkaar opzoeken en tada.. 4 groepjes van 4 leerlingen.

 

Elk groepje kreeg 15 minuten de tijd om over elk kopje een vraag op te schrijven op de post-it. Ook het antwoord moesten ze erbij schrijven. Na de 15 minuten heeft de juf alle vragen en antwoorden verzameld en hebben wij een quiz gehouden over de vragen. Groepje Blauw heeft de meeste vragen weten te beantwoorden!

 

Op deze leuke manier hebben de leerlingen de tekst beter weten te begrijpen. Ze vonden het erg leuk en kunnen niet wachten tot de volgende keer wanneer we dit weer zullen doen!


31 okt 2018 - SO naar SVB!
Preview foto SHOUT OUT NAAR SVB!

 

Dit bericht is speciaal voor al mijn kanjers van groep SVB!

 

''Wat hebben jullie gisteren, op woensdag 31 oktober, onwijs goed jullie best gedaan op de intelligentietoets! Twee uur lang hebben jullie geconcentreerd aan verschillende opdrachtjes gewerkt. De juf is super trots op jullie!''

 

 


12 okt 2018 - PBS school
Wij vieren dat we de 1e PBS-gecertificeerde school in Zuid-Holland zijn!


09 okt 2018 - Leren door te doen!
Preview foto In onze klas leren we niet alleen uit boeken!

 

In de groep SVB leren we niet alleen vanuit onze schoolboeken maar leren we ook veel door te doen. Regelmatig gaan wij het internet op, werken we met de snappet en doen we doe-opdrachten waarbij je je handen gebruikt om iets te leren.

 

Juf Rajshrie heeft les gegeven over hoe papier wordt gemaakt. Als leuke afsluiter van de les mochten de leerlingen zelf aan de slag gaan met papier maken. Wij zijn heel trots op het resultaat!


02 okt 2018 - Beloning!
Preview foto Wij hebben de beloning verdiend!

 

Wij hebben met goed gedrag genoeg pbs bandjes verdiend en ons doel behaald! Ons doel was: bij 500 pbs bandjes gaan wij film kijken en mogen we er iets lekkers bij eten. Wij hebben genoten van de film en het lekkers!


02 okt 2018 - Wanneer het lekker weer is,,
Preview foto Buiten les

Beste ouders / verzorgers,

Soms doen de kinderen onwijs hun best en dan wil de juf ze belonen door buiten les te geven. De kinderen hebben op het Hanneman plantsoen een DVS (De Vreedzame School) les gekregen. Een onderdeel van deze les was de activiteit krantenmep. Wat hebben de kinderen genoten van deze les!


25 sep 2018 - Met materiaal werken
Preview foto De rekenles

Beste ouders / verzorgers,

Ik zie vooral tijdens de rekenlessen dat de leerlingen heel enthousiast en meer betrokken zijn wanneer zij samen mogen werken en materialen mogen werken. Dit was zo'n rekenles. De leerlingen hadden de volgende materialen gekregen: getallenkaartjes, touw, lijm en scharen. De opdracht was om in tweetallen een getallenlijn te maken waarbij de getallenkaartjes in de juiste volgorde moesten staan. Het resultaat mocht er zijn!


17 sep 2018 - LKP Spel
Preview foto Wij genieten van LKP Spel!

 

Tijdens de LKP Spel lessen van juf Eveline leren de leerlingen heel veel. Zij leren o.a. hoe je op een fijne manier kan samenwerken met een ander. Tijdens deze les mochten de leerlingen samen mooie dingen in elkaar zetten. Een van de mooie creaties was het werk van Rafi en Vivek. Wat hebben zij keihard hun best gedaan! Wauw!


06 sep 2018 - Kennismakingsgesprekken/OPP gesprekken
Preview foto Kennismakingsgesprekken/OPP gesprekken voor de ouders en het kind

Beste ouders / verzorgers,

Vandaag heeft uw kind brieven meegekregen over de kennismakingsgesprekken die binnenkort plaats zullen vinden. Het is erg belangrijk dat u naar de afspraak komt. Mocht de datum die op de brief staat u niet uitkomen, graag een belletje naar school voor het maken van een nieuwe afspraak. Tijdens het gesprek zien wij elkaar wat erg fijn is voor het contact dit schooljaar. Daarnaast zullen wij het hebben over het OPP van juni (voor de zomervakantie).


06 sep 2018 - Informatie avond
Preview foto Informatieavond voor de schoolverlaters

 

Beste ouders / verzorgers van groep SVB,

Op dinsdag 11 september vindt op school de informatie avond plaats met het onderwerp: het voortgezet onderwijs. De inloop is om 18:45 uur. De bijeenkomst begint om 19:00 uur en zal duren tot 20:00 uur. Op deze avond krijgt u van de intern begeleider Thalia Zwetsloot belangrijke informatie over hoe dit schooljaar voor uw kind zal verlopen. Wij hopen dat u allen samen met uw kind aanwezig bent op deze avond. Vergeet niet om het strookje mee terug te sturen naar school als u dat nog niet gedaan heeft.


06 sep 2018 - Welkom
Preview foto Welkom op de pagina van de groep Schoolverlaters B!

 

De groep SVB bestaat uit 16 leerlingen. De groep SVB heeft dit jaar 2 juffen. Juf Rajshrie, die staat maandag t/m vrijdag voor de groep. En juf Dunja, die staat samen met juf Rajshrie op de donderdag en de vrijdag voor de groep. Juf Rajshrie en juf Dunja hebben heel veel zin in dit schooljaar! Het wordt een leuk en spannend jaar met het uitzicht op het voortgezet onderwijs.