LKP

Vrijdag 1 juni zijn we met leerlingen uit de groepen BBA, BBB, BBC, SVA en SVB naar een kookworpshop geweest bij koken op maat op de Prinsengracht. We hebben heerlijke gezonde hamburgers en kippenpasteitjes gemaakt. Ook in deze groepen zaten kooktalenten. Het was heerlijk wat ze klaargemaakt hebben.

Zo maak je deze lekkere gerechten:

Hamburger gezond.

Ingrediënten: 300 gr. Gehakt, 1/2 ui, 1/2 rode paprika, 1 Turkse paprika, 4 bruine broodjes, I ei 3 el paneermeel, peper en I tl zout.

Snij de ui en de paprika's in zeer kleine blokjes. Meng het gehakt met ui, paprika, ei, paneermeel en peper en zout. Maak mooie hamburgers van het gehakt en bak deze in een pan met olie. Leg de hamburgers op een broodje en leg er sla, komkommer en tomaat op. Als je saus wilt neem dan een beetje ketchup.

Kippenpasteitje met groenten en kerrie.

Ingrediënten: 4 lapjes bladerdeeg, 250 gr kip, stukje prei, I ui, 1 teentje knoflook, stukje wortel, 1/2 groene paprika, peper, I tl zout, 2 tl masala kerrie, 1/2 tl paprikapoeder, olie, vormpjes.

Snij de kip en alle groenten in kleine blokjes. Doe olie in een pannetje en bak daarin de kip eerst en voeg daarna alle groenten toe. Doe de kruiden erbij en laat alles nog eens 5 minuten pruttelen. Leg de deeglapjes op de randen van de bakjes. Leg op elk lapje een schep van het kipmengsel en vouw de hoeken van de lapjes naar het midden, besmeer met een kwastje met ei. Zet de vormpjes in de oven voor ongeveer 15 minuten.

Salade met dressing.

Ingrediënten: sla, I tomaat, 1/2 komkommer, 2 el olie, 1 el azijn, peper, zout.

Snij de sla, komkommer en tomaat in stukken en doe ze in een kom. Snij de ui zeer fijn en meng de ui met de olie, azijn, peper en zout in een klein bakje. meng de dressing door de salade.

klik hier voor de foto's.

Vrijdag 25 mei zijn we met leerlingen uit de groepen OBA, OBB, MBA, MBB naar een kookworkshop geweest bij koken op maat op de Prinsengracht. We hebben heerlijke gezonde hamburgers en kippenpasteitjes gemaakt. Wat een kooktalenten hebben wij bij ons op school. Geweldig om te zien.

klik hier voor de foto's

Dinsdag 23 januari zijn er 2 dames bij ons op school geweest om te kijken en te praten over LKP. Ze hebben een heel goed gesprek met onze ouders en met de leerlingenraad gehad.

Simge en Khadija hebben interviews afgenomen bij verschillende leerlingen van de school.

klik hier voor het filmpje.

Juf Eveline heeft samen met de andere leerlingen een mooie presentatie gemaakt.

klik hier voor de presentatie: Ontdek je talent!